FedEx Corp. leverde tijdens de handelssessie van woensdag meer dan 13% in. FedEx is een van de weinige aandelen die dit jaar niet weet te profiteren van het opgelaaide optimisme onder beleggers. De recente koersdaling is hoofdzakelijk te danken aan de verlaging van de winstverwachting. Tevens is het management bijzonder somber gestemd over de toekomst. En daar is een duidelijke oorzaak voor te geven.

De pakketbezorger FedEx Corp. kampt op dit moment onder meer met zwakkere marktomstandigheden in Europa. Daarnaast ziet de toekomst er ook niet zo rooskleurig uit. De handelsspanningen tussen de VS en China kunnen immers gaan leiden tot meer tegenvallers. Niet vreemd dus dat beleggers het aandeel van de hand doen. Investeerders houden immers niet van onzekerheid.

Groei van de Amerikaanse economie komt mogelijk onder druk te staan

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macrobond and Nordea, is te zien dat de groei van het Amerikaanse binnenlands product normaliter sterk correleert met de koersbewegingen van FedEx Corp. Eigenlijk niet vreemd, want de pakketbezorger kan min of meer gebruikt worden als afgeleide van de groei van de economie.

Over het algemeen loopt de koers van FedEx zes maanden voor op de groei van de Amerikaanse economie. En de prijsval van de afgelopen maanden voorspelt weinig goeds. Deze koersdaling voorspelt immers een sterk afkoelende Amerikaanse economie. En dat zou ongetwijfeld ook gevolgen hebben voor Wall Street.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)