Tijdens de afgelopen twee weken hebben niet alleen de wereldwijde aandelenmarkten terrein moeten prijsgeven. Ook de oliemarkt staat al enkele weken onder druk. Sinds augustus 2018 is er al sprake van een sterke correlatie tussen de olieprijs en de S&P 500 index. En die correlatie is tot op de dag van vandaag nog intact.

Chris Kimble, van Kimble Charting, laat weten dat er al bijna een jaar sprake is van een sterke correlatie tussen de olieprijs en de S&P 500 index. Hij deelde op zijn website de bovenstaande grafiek waarop het verband tussen beide financiële instrumenten in beeld is gebracht.

Steunlijnen sneuvelen op Wall Street en bij de olieprijs

Op de grafiek is te zien dat de olieprijs en de S&P 500 index beide een top wisten neer te zetten in oktober 2018. Daarna werden beide financiële instrumenten geconfronteerd met een forse daling. Ook wisten ze beiden in december een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment vond er een indrukwekkende herstelbeweging plaats waarbij de olieprijs zelfs met meer dan 50% in waarde wist te stijgen.

Maar, tijdens de afgelopen weken is de trend weer richting het zuiden gedraaid. Op dit moment is het voor zowel de olieprijs als Wall Street lastig om het hoofd boven water te houden. En als gevolg van de correctie is bij beide financiële instrumenten de korte termijn steunlijn gesneuveld. En volgens Kimble kan dat weinig goeds betekenen voor de komende handelsweken.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger