De olieprijs is dit jaar niet zo goed uit de startblokken gekomen. Als gevolg van het coronavirus moest het ‘zwarte goud’ tijdens de afgelopen weken veel waarde inleveren. En dat is ook niet verwonderlijk, want de economische gevolgen als gevolg van dit virus zullen groot zijn. De olieprijs is inmiddels bij een belangrijke steunlijn terecht gekomen. Voor de oliemarkt is het te hopen dat deze steunlijn intact blijft.

De meeste economen zijn van mening dat de wereldeconomie grote hinder gaat ondervinden van het coronavirus. Als gevolg van de globalisering zijn veel landen afhankelijk van China. China is nog steeds een van de grootste exportlanden ter wereld. En aangezien veel Chinese fabrieken nog steeds noodgedwongen dicht zitten, zal dit effect overal in de wereld voelbaar zijn.

De oliemarkt hoopt dat deze steunlijn intact blijft

Volgens Chris Kimble, analist bij Kimble Charting, is de olieprijs op een belangrijk punt aangekomen. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is het technische plaatje bij de olieprijs in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs de belangrijke steunlijn genaderd is. Deze steunlijn is al sinds de bodem van 2016 van kracht en bood tijdens de afgelopen jaren meermaals steun.

Voor de oliemarkt is het te hopen dat deze steunlijn intact blijft. Mocht dat niet het geval zijn, dan ligt de weg richting het dieptepunt uit 2016 volledig open. En dat kan ook grote consequenties hebben voor de beurzen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>