De olieprijs heeft sinds de top van begin januari al bijna 20% aan waarde moeten inleveren. Het coronavirus verhoogt de kans op een tegenvallende groei bij de wereldeconomie. En een tegenvallende groei bij de wereldeconomie is uiteraard funest voor de olieprijs. Het moment van de waarheid lijkt voor de olieprijs aangebroken te zijn.

Aanvankelijk wist het ‘zwarte goud’ dit jaar goed uit de startblokken te komen. De oplopende spanningen tussen de VS en Iran wisten immers juist te zorgen voor een stijgende olieprijs. Toen kwam het coronavirus echter in beeld en dat virus wist te zorgen voor een vrije val bij het zwarte goud.

Oliestieren moeten zich vastklampen aan de laatste strohalm

Volgens technisch analist Chris Kimble is de olieprijs op een kantelpunt aangekomen. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop de grafiek van de olieprijs is afgebeeld. Op deze grafiek is te zien dat de olieprijs sinds de bodem van begin 2016 al in de lift zit. Toch werd er in de zomer van 2018 een stevige top neergezet en sinds dat moment heeft de olieprijs het nodige terrein moeten inleveren.

Op de grafiek is te zien dat de olieprijs nu bij een enorm belangrijke steunlijn is aangekomen. Deze steunlijn wist tijdens het afgelopen jaar meermaals hulp te bieden. Ook de stijgende steunlijn die al sinds het jaar 2016 intact is, is op dit moment genaderd. Beide steunlijnen zouden dus steun moeten bieden aan het zwarte goud.

Mocht de olieprijs echter onder deze steunlijn terechtkomen, dan voorspelt dat weinig goeds. In dat geval lijkt de weg open te liggen naar de niveaus die we voor het laatst in het jaar 2016 gezien hebben. Uiteraard kan dat ook het nodige effect gaan hebben op de beurskoersen.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis