De koers van de Bitcoin staat al enkele handelsdagen onder druk. Sinds de opleving van eind oktober noteert de digitale munt nu al enkele tijd onder de belangrijke grens van 10.000 dollar. Een belangrijke grafiek laat zien dat de Bitcoin vooralsnog last heeft van een oude steunlijn. En deze ‘oude steun’ zal eerst doorbroken moeten worden alvorens de cryptorally weer nieuw leven in geblazen kan worden.

Aan het einde van oktober wist de Bitcoin voor het eerst sinds medio september weer boven de grens van 10.000 dollar te kruipen. Achteraf bleek dit een ‘eenmalige’ koersopleving te zijn, want drie handelsdagen later noteerde de grootste digitale munt ter wereld weer onder de magische grens van 10.000 dollar.

Bitcoin heeft met deze belangrijke weerstand te kampen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is het technische plaatje van de Bitcoin in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de digitale munt tijdens de opleving van eind oktober geconfronteerd werd met een belangrijke oude steunlijn. Deze ‘oude steun’ ligt rond de grens van 9.700 dollar. En volgens de wetten van de technische analyse fungeert deze oude steun nu als nieuwe weerstand.

Simpel gezegd houdt dat in dat de ‘shorters’ in het voordeel zijn zolang de Bitcoin niet structureel boven de grens van 9.700 dollar weet uit te breken.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS