Tijdens de afgelopen handelsdagen moesten de meeste beurzen een stapje terug doen. Tot nu toe is deze beurscorrectie echter nog geen gevaar voor de beursrally die al maanden van kracht is. Mogelijk kan daar echter in de nabije toekomst wel verandering in komen. Een belangrijke meerjarige weerstand is immers bereikt.

Tijdens de afgelopen dagen is duidelijk geworden dat het gevaar van het coronavirus nog niet geweken is. Volgens diverse economen kan dit virus de wereldeconomie in een recessie dompelen. Met name de Aziatische economieën hebben het op dit moment erg lastig. En de verwachting is niet dat daar binnen afzienbare tijd verandering in gaat komen.

Komt er een einde aan de beursrally?

Volgens analist E. Cantoni heeft de S&P 500 index een belangrijk weerstandsniveau bereikt. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de toonaangevende Amerikaanse beurs al sinds de start van de Bull Market binnen een stijgend trendkanaal beweegt. En op dit moment is de bovenkant van het trendkanaal bereikt.

Uiteraard hoeft deze confrontatie niet te leiden tot een beursdaling, maar beleggers moeten daar wel serieus rekening mee houden. Tijdens de laatste keren dat de weerstandslijn bereikt werd, werd de S&P 500 index elke keer geconfronteerd met een serieuze beursdaling.

Moeten we nu opnieuw vrezen voor een beursdaling?

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020