Na het Chinese Nieuwjaar werd de Shanghai index geconfronteerd met een forse koersdaling. Dit was voor het grootste deel te danken aan de uitbraak van het coronavirus. Sinds die beursdag is er echter wel een indrukwekkende herstelbeweging van start gegaan. Het ‘coronavirusverlies’ werd zelfs onlangs volledig teniet gedaan. Beschikken de Chinese stieren nog over voldoende krachten?

De Chinese economie wordt op dit moment hard geraakt door de uitbraak van het coronavirus. Vandaag de dag ligt het werk nog steeds bij tal van Chinese bedrijven stil. Met name de productiesector heeft het erg lastig. Ondanks dit, weten dat de Chinese beurzen vooralsnog goed staande te blijven.

Shanghai index komt bij een oude steunlijn terecht

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Shanghai index bezig is aan een indrukwekkende herstelbeweging. Tijdens de eerste handelsdag na het Chinese Nieuwjaar werd de Chinese beurs nog geconfronteerd met een grote neerwaartse ‘gap’. Maar dat gat is inmiddels alweer volledig gedicht.

Op de grafiek is wel te zien dat het moment van de waarheid is aangebroken. De oude steunlijn van het jaar 2019 is immers genaderd. En volgens de wetten van de technische analyse is een trenddraai compleet als de oude steun nu positief getest wordt als nieuwe weerstand.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!