De edelmetalen wisten tijdens de voorbijgaande weken goede zaken te doen. Zo wist de goudprijs een maand geleden opwaarts uit te breken en ook de zilverprijs lijkt aan de vooravond te staan van een opwaartse uitbraak. En die potentiële uitbraak mogen beleggers niet uit het oog verliezen.

Een jaar geleden waren er maar weinig beleggers te vinden die geïnteresseerd waren in edelmetalen. Door de tegenvallende prestaties van de edelmetalen hadden veel beleggers het vertrouwen er in verloren. Tijdens de afgelopen maanden is die trend voorzichtig aan gedraaid. Met name de goudmarkt is voor veel beleggers ineens weer interessant geworden.

Zilverprijs kan in waarde exploderen

Mogelijk is de zilvermarkt op dit moment nog wel interessanter voor beleggers dan de goudmarkt feitelijk is. Tijdens de afgelopen maanden is de zilverprijs immers achter gebleven op de prestatie van goud. Zo beweegt de zilverprijs bijvoorbeeld nog steeds onder het hoogtepunt van het jaar 2016, terwijl de goudprijs daar enkele procenten boven beweegt.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van GoldPrice, is te zien dat de zilverprijs op dit moment bezig is aan de vorming van een belangrijk bodempatroon. Dit patroon was ook zichtbaar in de periode 2001-2003. Destijds presteerde de zilverprijs aanvankelijk ook minder goed dan de goudprijs, maar die schade werd de jaren daarna ruimschoots ingehaald.

Staat de zilverprijs nu opnieuw aan de vooravond van een gigantische prijsstijging?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!