Het jaar 2019 staat tot nu toe niet alleen in het teken van stijgende beurskoersen. Dit jaar staat immers ook in het teken van het gewijzigde monetaire beleid van de meeste centrale banken. Ten opzichte van een jaar geleden wordt er op dit moment een aanzienlijk soepeler monetair beleid gehanteerd. De vraag is alleen of centrale banken nog wel over middelen beschikken om de economie te stimuleren.

Afgelopen week besloot de Amerikaanse centrale bank om de rentestand met 25 basispunten te verlagen. Jerome Powell liet daarnaast weten dat de Fed zal stoppen met het afbouwen van haar gigantische balanspositie. Tevens bestaat er een kans dat er later dit jaar nog een renteverlaging doorgevoerd gaat worden.

Deze centrale banken beschikken nog over stimuleringsmiddelen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Fed een van de weinige centrale banken is die nog beschikt over de nodige stimuleringsmiddelen. Ook de Bank of China en de Bank of England hebben nog enige ruimte om de economie, door middel van een renteverlaging, te stimuleren.

Voor de Europese centrale bank en de Bank of Japan ziet het plaatje er echter compleet anders uit. Beide centrale banken hanteren op dit moment een negatieve depositorente. Wat dat betreft kunnen de ECB en de Bank of Japan het rente-instrument dus niet meer inzetten om de economie te stimuleren.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.