De meeste aandelenmarkten zijn bezig aan een geweldige handelsmaand. Ook tijdens deze handelsweek noteren de meeste indices weer in het groen. Dat is mede te danken aan de Amerikaanse en Europese centrale bank. Hun monetaire plannen zijn in goede aarde gevallen bij beleggers. Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat er goede beurstijden gaan aanbreken. Maar, is dat ook echt zo?

De kans is enorm groot dat de Amerikaanse centrale bank tijdens haar volgende rentebesluit, in juli, de rentestand zal gaan verlagen. Jerome Powell liet dat immers tijdens de persconferentie van gisteren al min of meer doorschemeren. Intussen beweegt Wall Street weer rond haar oude records.

Deze grafiek voorspelt weinig goeds

Toch is het nog maar de vraag of dit ‘recordfeestje’ nog een tijdje zal aanhouden. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is namelijk te zien dat het 45-daags gemiddelde volume historisch laag is. Dit was onlangs ook zichtbaar rond de toppen van januari 2018 en september 2018.

Heerst er op dit moment stilte, voor de echte storm begint?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)