Er zijn de afgelopen maanden heel wat ‘technische weerstandslijnen’ gesneuveld. Door de aanhoudende race naar nieuwe recordkoersen wordt het voor de technische analisten steeds moeilijker om nog noemenswaardige weerstandslijnen aan te wijzen. De mannen van ZeroHedge lijken daar toch behoorlijk goed in geslaagd te zijn.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, is de S&P 500 index afgezet tegenover de volatiliteitsindex (VIX). Als gevolg van de stijgende trend bij de S&P 500 index en de dalende trend bij de VIX-index, is deze grafiek werkelijk ‘op hol geslagen’. Sinds de bodem van 2009 is deze verhouding namelijk met meer dan 1.200% in waarde gestegen.

Deze angstaanjagende weerstandslijn wordt slechts zelden bereikt

Toch ziet deze grafiek er op dit moment niet meer zo goed gezind uit. Zo is te zien dat we op basis van de logaritmische grafiek op dit moment tegen de weerstandslijn aan zitten te beuken. En de laatste keer dat we hier mee te maken hadden, was net voor het uitbreken van de financiële crisis. De keer daarvoor was het net voor het uitbreken van de internetzeepbel.

Deze weerstandslijn wordt dus niet vaak bereikt, maar als het bereikt wordt is het ook direct oppassen geblazen. Zorg er dus voor dat uw portefeuille altijd beschermd is tegen de nodige schokbewegingen!

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)