shocked-trader

Het jaar zit er alweer bijna op en we mogen wel de conclusie trekken dat dit beursjaar voor veel mensen niet het beursjaar is geworden dan waar ze vooraf op hadden gehoopt. Op dit moment is er geen sprake van een eindejaarsrally en flink wat indexen noteren zelfs in het rood voor dit jaar. Ook op Wall Street is de stemming alles behalve rooskleurig. De S&P 500 index staat voor dit jaar in het rood en de vraag is of daar de komende handelsdagen nog een verandering in gaat komen.

grafiek-sp500

Wij kwamen vandaag de bovenstaande grafiek tegen. Deze grafiek werd aan het begin van 2015 gepubliceerd door Business Insider. Op deze grafiek is zichtbaar dat de S&P 500 index in het verleden nog nooit zeven jaar op een rij in het groen wist te sluiten. De beste prestatie was 6 opeenvolgende jaren van stijging, en dit record werd bereikt tussen 1898 en 1903.

Krijgt deze grafiek gelijk?

Verrassend genoeg lijkt deze grafiek op dit moment weer gelijk te krijgen. Op dit moment hebben we het record geëvenaard, maar een verbetering van dit record staat op dit moment op losse schroeven. Als we immers dit record willen gaan verbreken, dan zou de S&P 500 index tijdens de laatste handelsdagen nog enkele procenten in waarde moeten gaan stijgen.

>> Door middel van deze gids maakt u geen beursfouten meer <<