Het beursjaar 2017 loopt langzaam ten einde en gezien de huidige tussenstand zal het hoogstwaarschijnlijk als een memorabel jaar de geschiedenisboeken in gaan. Niet alleen zijn we dit jaar geconfronteerd met bijna een recordaantal recordkoersen, ook wisten de indices met dubbele cijfers in waarde te stijgen. Toch is het verstandig om juist nu niet té enthousiast te worden.

Juist op de momenten dat nagenoeg iedereen van mening is dat de markten verder gaan stijgen, gebeurt vaak het tegenovergestelde. Steeds meer beleggers vragen zich af of we op dit moment ook te maken hebben met een dergelijke gebeurtenis. De euforie is namelijk gestegen naar een absoluut hoogtepunt en dat blijkt ook uit het onderzoek van The University of Michigan.

Gaan de markten te maken krijgen met een nieuwe daling?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Zero Hedge, is te zien dat de Amerikanen nog nooit zo optimistisch zijn geweest over de toekomst van de aandelenmarkten. Met andere woorden kan de gemiddelde Amerikaan zich haast niet voorstellen dat er binnenkort een einde komt aan deze rally.

Het probleem is echter ook op deze grafiek te zien. Tijdens de twee voorgaande keren dat we geconfronteerd werden met een dergelijk optimisme, in 2007 en 2015, werden we uiteindelijk getrakteerd op een flinke daling. In het jaar 2007 wist deze daling zelfs te leiden tot een langdurige Bear Market.

We zijn dus gewaarschuwd!

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)