Tijdens de laatste twee handelsdagen van de week gaf Wall Street haar weekwinst volledig weg. Tijdens de handelssessies van donderdag en vrijdag werden de beurzen geconfronteerd met stevige verliezen. En deze koersdaling kwam op een uiterst ongelukkig moment.

Aanvankelijk leek het opnieuw een groene handelsweek te gaan worden. Tot en met woensdag was er nog geen wolkje aan de lucht te zien. Vanaf donderdag sloeg de trend echter compleet om. Het wordt steeds duidelijker dat het coronavirus nog lang niet verslagen is. En de economische schade loopt ondertussen met de dag verder op.

Wall Street weet een belangrijke weerstand niet te breken

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research kwam de daling op een uiterst ongelukkig moment. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen week wist af te ketsen van het belangrijke 61,8% Fibonacciniveau. Op hetzelfde moment vond ook een confrontatie plaats met het 1-jariggemiddelde. We mochten dus wel spraken van een ‘stevige weerstand’.

Mocht deze weerstand ook de komende weken intact blijven, dan betekent dat slecht nieuws voor de beurzen. In dat geval moeten beleggers namelijk rekening houden met een verdere beursdaling. Mogelijk was de herstelbeweging van de afgelopen weken de zogenoemde ‘Bull Trap’ die vaker in een Bear Market te zien is.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)