Er zijn verschillende meningen omtrent de vooruitzichten op de aandelenmarkten. Sommige analisten en marktkenners verwachten dat aandelen terug naar hun niveau van maart gaan zakken omdat de huidige rebound te hevig is geweest. Anderen denken dan weer dat de kans bijzonder klein is en dat aandelen ondertussen een stevige steun hebben opgebouwd.

De algemene consensus op de markten is dat aandelenkoersen opnieuw zullen gaan dalen naar de niveau’s van maart. Maar volgens Art Hogan, strateeg bij National Securities, is de kans dat dat gebeurt bijzonder klein. Dat komt omdat centrale banken en andere instellingen uitzonderlijk snel reageren op de situatie inzake COVID-19 en economieën massaal ondersteunen.

Usually it takes the Fed and certainly Congress a much longer time to adjust to the here and now and to find the corporate polices to support the economy, and they did that in record time.

Stabiliseren

Hogan is wat optimistisch maar hij verwacht niet dat aandelen scherp zullen terugvallen of scherp zullen stijgen. Hij denkt dat aandelen nu gestaag zullen stijgen of stabiliseren. Vooral omdat er positieve berichten komen omtrent het bestrijden van het virus.

We’re in a middle ground where we’re a little bit more than 20% off the lows and a little bit less than 20% from the highs. This is going to be a place we churn through for most of the first half.

Hij is er zelfs van overtuigd dat, als COVID-19 onder controle is, het beursjaar 2021 veel beter gaat zijn dan dit jaar. En zelfs dat de tweede jaarhelft bijzonder goed gaat zijn gezien beleggers terug zullen instappen op de aandelenmarkten. Het is een scenario dat Wall Street stevig in het groen zou zetten. Het is nu de vraag wanneer COVID-19 volledig onder controle.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxfuel

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>