De goudprijs heeft het al enkele weken lastig. In mei wist het gele edelmetaal een belangrijke top neer te zetten en vanaf dat punt gerekend heeft het goud het nodige terrein moeten inleveren. Mogelijk is er echter een trenddraai nabij, want de goudstieren kunnen een beroep doen op een belangrijke steunlijn.

Rond de zomer van 2020 wisten de edelmetalen een stevige top neer te zetten. Door de stijgende beurskoersen zagen steeds minder beleggers het nut van een ‘veilige haven’ in. Als gevolg daarvan werden goud- en zilveraandelen massaal gedumpt. En die houding is nog steeds voelbaar op de beursvloer.

De goudprijs kan in positieve zin gaan verrassen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de goudstieren een beroep kunnen doen op een belangrijke steunlijn. Deze steunlijn is al sinds het jaar 2018 van kracht en wist tijdens de afgelopen jaren meermaals steun te bieden. Kort na elke aanraking met deze steunlijn wist de goudprijs vervolgens stevig op te veren.

Mocht deze steunlijn nu opnieuw in leven blijven, dan kan dat goed nieuws betekenen voor de goudsector. In dat geval mag er immers opnieuw gerekend worden op een overtuigende opleving. Wat dat betreft lijken beleggers er verstandig aan te doen om de edelmetalen nog niet af te schrijven.

GOUD: Het Beste Alternatief!

Zelfs ervaren beleggers kunnen vandaag door het bos de bomen niet meer zien. Er zijn de valutaoorlogen, negatieve rentevoeten, politieke instabiliteit, … Daarom hebben wij de ULTIEME Goudgids samen gesteld. Download hier GRATIS >>