We leven op dit moment in een beursklimaat met extreem hoge waarderingen. De meeste beleggers weten dit ook wel, maar voorlopig wordt er vrij weinig mee gedaan. Tijdens de afgelopen weken zijn de aandelenmarkten namelijk alleen maar verder in waarde gestegen. De huidige zeepbel is zelfs nog groter dan die van de internetzeepbel.

De beleggers die al wat langer meelopen, zullen zich vast nog wel de internetzeepbel herinneren. Als gevolg van de ‘hype’ rondom de internetaandelen wisten de markten binnen korte tijd aanzienlijk in waarde te stijgen. Uiteindelijk werd de klap er echter niet minder op, want de wereldwijde aandelenmarkten werden geconfronteerd met een gigantische crash.

De huidige zeepbel wordt groter en groter

Wat de oorzaak van de huidige zeepbel is, daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens het grootste gedeelte van de beleggers is de huidige zeepbel veroorzaakt door het beleid van de centrale banken. De lage rentestanden in combinatie met de opkoopprogramma’s hebben geleid tot een ware prijsexplosie.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Zero Hedge, is te zien dat de S&P 500 Price-to-Sales ratio op het hoogste niveau is beland sinds de internetzeepbel. De meest recente cijfers tonen zelfs aan dat we op dit moment te maken hebben met een nog hoger niveau dan de top die bereikt werd tijdens de internetzeepbel.

Deze grafiek maakt duidelijk hoe overgewaardeerd aandelen op dit moment zijn. Dat betekent echter niet dat we verzekerd zijn van een snelle trenddraai. Juist in deze tijd van extreem hoge waarderingen is het belangrijk om de juiste aandelen te selecteren.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)