Groeiaandelen zijn al jarenlang erg populair onder beleggers. Als gevolg van het optimistische beurssentiment wist de groeisector tijdens de voorbijgaande jaren stevig in waarde te stijgen. Toch is er tijdens de afgelopen maanden grote verdeeldheid binnen deze populaire sector ontstaan. En dit kan een voorbode zijn voor wat beleggers de komende tijd te wachten staat.

Over het algemeen worden groeiaandelen geconfronteerd met hoge waarderingen. Dat is ook niet vreemd, want beleggers verwachten dat deze beursgenoteerde bedrijven in de toekomst veel winst zullen gaan maken. En daarom zijn beleggers bereid om nu meer geld neer te leggen voor een dergelijk groeiaandeel.

Verschillen binnen de groeisector waren nog nooit zo groot

Ook binnen de groeisector zijn er echter belangrijke verschillen te constateren. Zo kan je de groeisector opdelen in de Large Cap Growth Index en de Small Cap Growth Index. De eerstgenoemde index bestaat uit de 1.000 grootste beursgenoteerde groeibedrijven en de laatstgenoemde index bestaat uit de 2.000 grootste beursgenoteerde groeibedrijven. Met andere woorden bestaat de Small Cap Growth Index ook uit kleinere beursgenoteerde groeibedrijven.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Small Cap Growth Index tijdens de afgelopen maanden een beduidend minder goede prestatie heeft afgeleverd dan de Large Cap Growth Index. En dat laat zien dat de rally binnen de groeisector op dit moment met name gedragen wordt door enkele toonaangevende beursgenoteerde groeibedrijven. Een dergelijke trend was ook zichtbaar tijdens de late jaren ’90. Destijds wist de verdeeldheid binnen de groeisector uiteindelijk te leiden tot een gigantische beurscrash. Hopelijk loopt het deze keer beter af.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis