Tijdens de afgelopen maanden zijn zilvermijnaandelen sterk achtergebleven op goudmijnaandelen. En dat is ook niet verwonderlijk, want de goudprijs wist ook beter te presteren dan de zilverprijs. Maar, juist daarom beschikken de zilvermijnaandelen nog over gigantisch veel potentieel.

Aan het einde van 2018 vluchtten de beleggers richting de goud- en zilvermarkt. En dat had alles te maken met de dalende beurskoersen. Als gevolg daarvan waren beleggers toe aan veiligheid en die is bij de edelmetalen vaak te vinden. In de periode april tot juli stonden de zilver- en goudmijnaandelen weer onder druk als gevolg van de terugval bij zowel de goud- als de zilverprijs. Tijdens de zomermaanden wisten de edelmetalen echter weer goede zaken te doen en dat was ook direct terug te zien bij de goud- en zilvermijnaandelen.

Zilvermijnaandelen staan aan de vooravond van een opwaartse uitbraak

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat er sinds het jaar 2014 al sprake is van een sterke correlatie tussen de goudmijnaandelen ETF en de zilvermijnaandelen ETF. Maar, tijdens de afgelopen maanden is die correlatie onder druk komen te staan, omdat de zilvermijnaandelen qua prestatie beduidend achter zijn gebleven op de prestatie bij de goudmijnaandelen.

Gezien deze grafiek beschikken de zilvermijnaandelen nog over behoorlijk wat potentieel. Het heeft er immers alle schijn van dat de zilvermijnaandelen aan de vooravond van een nieuwe opwaartse uitbraak staan. En in dat geval kunnen beleggers er maar beter op tijd bij zijn.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS