Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de meeste goud- en zilvermijnaandelen goede zaken te doen. En dat terwijl de goud- en zilverprijs weinig van hun plek afkwamen. Toch werd er in de media weinig gesproken over de goede prestatie bij de goud- en zilvermijnaandelen. Dat zou in de nabije toekomst kunnen gaan veranderen.

Beleggers die behoefte hebben aan beweeglijkheid, kunnen al jaren goed bij de goud- en zilvermarkt terecht. Zo wisten de zilvermijnaandelen tijdens de eerste zes maanden van het jaar 2016 extreem goede zaken te doen. Daarna sloeg de trend helaas weer om. En tijdens de afgelopen zomer zochten diverse zilvermijnaandelen de steunniveaus weer op die aan het begin van 2016 neergezet werden. Met andere woorden was het grootste deel van de winst alweer prijsgegeven.

Weg naar omhoog ligt weer open voor de zilvermijnaandelen

De kans is echter groot dat daar tijdens de komende maanden verandering in gaat komen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat de Silver Miners ETF onlangs een belangrijke opwaartse uitbraak wist te realiseren. Zo wist deze zilvermijn-ETF een einde te maken aan de neerwaartse trend die sinds de zomer van 2016 van kracht was.

En dat kan een erg sterk teken zijn voor de zilvermijnaandelen. Deze grafiek laat namelijk zien dat de weg naar omhoog weer vrij is. Dat werd ook tijdens de afgelopen handelsweek bevestigd, want deze zilvermijn-ETF wist met ruim 4,5% in waarde te stijgen. Beleggers doen er verstandig aan om de zilvermarkt nu niet uit het oog te verliezen. Binnen de zilvermarkt kan alles namelijk erg snel gaan.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS