De edelmetalen hebben het tijdens de voorbijgaande maanden niet gemakkelijk gehad. Door de stijgende beurskoersen is de noodzaak tot veilige havens afgenomen. Het verleden wijst echter uit dat beleggers vaak op het verkeerde moment vertrouwen hebben in de toekomst. En beleggers lijken er verstandig aan te doen om de edelmetalen niet uit het oog te verliezen.

De goud- en zilverprijs wisten rond de zomer van 2020 een stevige top neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend heeft de goudprijs ongeveer 19% aan waarde moeten inleveren en de zilverprijs bijna 29%. Dat de zilverprijs is geconfronteerd met een sterkere prijsdaling dan goud is overigens ook niet vreemd te noemen. Het ‘kleine broertje’ van het gele edelmetaal weet immers vaak heftiger te reageren. In een stijgende trend resulteert dit bijvoorbeeld ook vaak in een betere prestatie bij de zilverprijs.

Gaat de zilverprijs een hogere bodem neerzetten?

Volgens technisch analist Chris Kimble kan de zilverprijs bezig zijn aan de vorming van een nieuwe hogere bodem. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de zilverprijs bij het 61,8% Fibonacciniveau is aangekomen. Tevens is dit een prijszone die tijdens de afgelopen decennia meermaals heeft gefungeerd als zowel steun als weerstand. Volgens Kimble is dit derhalve een belangrijke prijszone die de zilverstieren intact moeten houden.

Gezien het feit dat de zilverprijs vorig jaar deze ‘oude’ weerstandszone krachtig opwaarts wist te doorbreken, hebben de zilverstieren een grotere kans van slagen dan de zilverberen. Zolang deze ‘nieuwe’ steunzone intact blijft, kan de zilverprijs op weg gaan naar hogere regionen. En dat zal ook grote invloed gaan hebben op de zilvermijnaandelen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!