Sinds de start van deze Bull Market (2009) weten de Amerikaanse beurzen al structureel beter te presteren dan de rest van de Westerse beurzen. En deze ‘outperformance’ is zelfs behoorlijk indrukwekkend te noemen. Zonder de Amerikaanse beurzen ziet het beursplaatje er namelijk compleet anders uit.

Over het algemeen geeft de gemiddelde belegger de voorkeur aan Amerikaanse aandelen. Europese beleggers nemen hier soms nog afstand van in verband met het valutarisico, maar ook dat risico lijkt inmiddels een stuk minder belangrijk te zijn geworden. De dollar wist namelijk tijdens de afgelopen jaren ten opzichte van de euro aanzienlijk sterker te worden.

Amerikaanse beurzen zijn onmisbaar voor het algehele beursplaatje

De analisten van Bank of America hebben onderzocht hoe het beursplaatje er uit zou zien zonder de aanwezigheid van de Amerikaanse beurzen. En de resultaten van dit onderzoek zijn op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. Deze grafiek maakt duidelijk dat de gemiddelde wereldindex nog onder het niveau uit 2007 zou zitten indien de Amerikaanse beurzen niet meegerekend zouden worden. Dit is niet alleen te wijten aan de uitzinnig goede prestatie van de Amerikaanse beurzen, maar ook aan de hogere rente die in de VS aanwezig is. Beide elementen zorgen er voor dat de Amerikaanse beurzen al jaren een betere prestatie weten af te leveren dan de andere Westerse beurzen.

Volgens de analisten van Bank of America kan deze ‘outperformance’ nog wel enige tijd gaan standhouden. Beleggers lijken namelijk niet van plan te zijn om Amerikaanse aandelen uit de portefeuille te halen. En daar lijkt ook geen goede reden voor aanwezig te zijn.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis