Afgelopen vrijdag vielen de arbeidscijfers mee. Tijdens de maand juli werden er 1,8 miljoen nieuwe banen aan de economie toegevoegd. Ondanks dat zit op dit moment ruim 10% van de Amerikaanse beroepsbevolking zonder werk thuis. En beleggers moeten deze situatie niet onderschatten.

De Amerikaanse economie lijdt op dit moment zichtbaar onder het coronavirus. Het virus weet immers niet alleen te zorgen voor vele doden, ook de economische gevolgen zijn enorm. Op dit moment is er in de VS sprake van een werkloosheidspercentage dat zelfs tijdens de financiële crisis niet zichtbaar was.

Miljoenen Amerikanen zitten op dit moment zonder werk thuis

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MishTalk, is te zien dat op dit moment ruim 31 miljoen Amerikanen een werkloosheidsuitkering ontvangen. Zelden lag dit aantal zo hoog. Deze grafiek maakt pijnlijk duidelijk dat de gemiddelde Amerikaan op dit moment in de hoek zit waar de klappen vallen.

Steeds meer economen beginnen te vrezen voor ‘permanente werkloosheid’. Daar is sprake van indien steeds meer bedrijven failliet gaan. Vooralsnog is een grote faillissementsgolf uitgebleven, maar daar zou binnen afzienbare tijd verandering in kunnen komen. Steeds meer bedrijven balanceren namelijk aan de rand van de afgrond.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>