De meeste beleggers lijken zich op dit moment weinig zorgen te maken over de coronacrisis. Eigenlijk is dat wel opvallend te noemen, want de economische realiteit ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Beleggers rekenen duidelijk nog op het gedroomde V-herstel. Banken slaan ondertussen alarm.

De beursstijging van de afgelopen maanden is voor een groot deel te danken aan het monetaire beleid van de centrale banken. De centrale bankiers doen er alles aan om de rust op de financiële markten te behouden. En voorlopig lukt dat behoorlijk goed. Al maanden zitten de beurskoersen in de lift.

Amerikaanse banken rekenen niet op een V-herstel

Amerikaanse banken beginnen zich ondertussen steeds meer zorgen te maken over de toekomst. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van FRED, te zien dat het overgrote deel van de Amerikaanse banken tijdens de afgelopen maanden de financieringsvoorwaarden heeft aanscherpt. Met andere woorden is het voor bedrijven op dit moment een stuk lastiger om aan een lening te komen. En dat heeft alles te maken met de risico-opstelling van de banken. Banken rekenen duidelijk niet op een V-herstel en houden er zelfs rekening mee dat de economie het gedurende lange tijd moeilijk gaat hebben.

Voor het laatst waren banken in het jaar 2008 zo pessimistisch gestemd over het Amerikaanse bedrijfsleven. We weten allemaal hoe het destijds is afgelopen. Beleggers lijken er dus verstandig aan te doen om de ogen niet te sluiten voor de economische realiteit.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis