Griekenland heeft het tijdens de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Zo werd het land tijdens de financiële crisis keihard geraakt en moest het noodgedwongen aankloppen bij de ECB en het IMF. Het gevolg was dat Griekenland vast kwam te zitten aan strenge financiële regels en torenhoge aflossings- en rentelasten. Inmiddels ziet de situatie er een stuk beter uit en dat is ook terug te zien aan de koers van de Griekse beurs.

Griekenland ontving deze week nog een Sinterklaaspresentje. Zo krijgt Griekenland een schuldenlastverlichting ter waarde van 767 miljoen euro. Dit besluit werd in Brussel genomen omdat de Grieken opnieuw hebben voldaan aan de afspraken die zijn gemaakt inzake de begroting en de hervormingen. En dat is een mooie opsteker voor de Grieken die het al jaren zwaar hebben. De Griekse overheid moet er voor zorgen dat er tot 2060 een begrotingsoverschot zal bestaan van gemiddeld 2,2% per jaar. Dat betekent dat de overheid nauwelijks ruimte heeft voor nieuwe grote uitgaven.

Griekse beurs profiteert van economische hervorming

Inmiddels durven ook steeds meer beleggers terug te keren naar Griekse aandelen. Nu de Griekse economie voor een groot deel weer op eigen benen staat, staan de Griekse beursgenoteerde bedrijven weer steeds meer in de belangstelling. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Griekse beurs inmiddels de hoogste stand heeft bereikt in meer dan vijf jaar tijd. En volgens kenners kan deze beursrally, indien de Griekse economie goed weet te blijven presteren, nog wel even aanhouden.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS