In welke mate gaat de Chinese economie groeien dit kwartaal gezien de omstandigheden die momenteel de economie teisteren? Er is nog altijd voor een groot deel de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika maar nu ook het coronavirus dat het land gedeeltelijk heeft platgelegd. Econoom Ed Hyman verwacht zelfs dat de Chinese economie dit kwartaal helemaal niet gaat groeien.

Het coronavirus is een nieuwe dreiging voor China, de wereldeconomie en de financiële markten. De daling op de beurzen van de afgelopen weken is voor een groot deel te wijten aan dit virus. Maar hoe zal de Chinese economie beïnvloed gaan worden? Ed Hyman, voorzitter van Evercore ISI, verwacht niet dat de Chinese economie dit kwartaal zal gaan groeien.

Een groei van 0 procent van het bbp is zijn voorspelling omdat het virus de Chinese economie plat legt. Mensen komen niet meer buiten, reizen niet meer, doen nog heel weinig inkopen en noem maar op. Met andere woorden, de economische activiteiten liggen zo goed als stil.

It’s not the virus, it’s the trade that matters. People are not going out. They are not shopping, and that’s what’s hurting particularly China.

Impact

De Chinese economie groeide vorig jaar met 6,1 procent en dat ten midden de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika. Hyman verwacht niet dat de Amerikaanse economie beïnvloed zal worden door het coronavirus en dat de schade zich enkel zal beperken tot China en omringende Aziatische landen.

De financiële markten voelen het effect van het virus ook, eind januari ging de Dow Jones met 700 punten naar beneden omdat beleggers en investeerders vrezen dat de wereldeconomie uiteindelijk nog trager zal gaan groeien door het bijkomende probleem.

Bronnen: CNBC

Foto: Needpix

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER