Er wordt vaak gesproken over de geweldige prestatie die de technologiesector op Wall Street weet neer te zetten. Al jaren is dit de meest geliefde sector onder de beleggers. De technologieaandelen weten keer op keer hoge ogen te gooien. Toch bestaat er een kans dat we op dit moment in de eindfase van de ‘technologiezeepbel’ zitten.

Beleggers die niet weten in welke technologieaandelen ze moeten investeren, hebben de mogelijkheid om te investeren in de Nasdaq Composite index. Binnen de beleggingswereld staat deze Amerikaanse beurs ook wel bekend als de ‘technologie-index’. Tijdens de afgelopen jaren wist deze index een stuk beter te presteren dan de meeste andere indices.

Moeten we vrezen voor een beurscrash?

Analist McClellan laat echter weten dat het techfeestje binnenkort ten einde kan komen. Hij ziet namelijk sterke overeenkomsten tussen de beursbeweging van de afgelopen jaren en die van de periode 1998-2000. En de vergelijking met die periode is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht.

Mocht de correlatie met de periode 1998-2000 ook de komende tijd intact blijven, dan voorspelt dat uiteindelijk weinig goeds voor de techsector. In dat geval zit de technologiesector namelijk in de eindfase van de beursrally. En in het jaar 2000 wist dat uiteindelijk te leiden tot een gigantische beurscrash.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)