Al jarenlang staan groeiaandelen in de grote belangstelling van beleggers. Deze belangstelling is ook volkomen terecht, want de groeiaandelen liepen tijdens de afgelopen jaren voorop in de beursrally. En ook vandaag de dag presteren ze een stuk beter dan de meeste andere aandelen. En die trend is al sinds het jaar 2009 van kracht.

Tijdens de beursdaling in de maanden februari en maart werd ook de groeisector hard geraakt. Haast geen één aandeel werd tijdens deze forse beursdaling gespaard. Diverse analisten lieten destijds weten dat beleggers rekening moesten houden met een switch van groei- naar waarde-aandelen. Toch is daar op dit moment absoluut nog geen sprake van.

Beleggers geven nog steeds de voorkeur aan groeiaandelen

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat groeiaandelen al ruim 12 jaar beter weten te presteren dan waarde-aandelen. Nog nooit eerder wisten groeiaandelen zolang beter te presteren dan waarde-aandelen.

Tijdens de herstelbeweging van de voorbijgaande handelsweken wist opnieuw de groeisector in positieve zin op te vallen. Beleggers lijken ook in deze tijd de voorkeur te geven aan groeiaandelen. En gezien de trend van de afgelopen jaren valt daar zeker wat voor te zeggen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.