Sinds het begin van dit jaar is er al sprake van een stijgende trend op de aandelenmarkten. Deze stijgende trend is onder andere gevoed door voortvarende handelsonderhandelingen tussen de VS en China. Op Wall Street is er zelfs sprake van de beste beursstart sinds 1987. Weet de stier deze trend vast te houden?

Op dit moment lijkt de stier haast onvermoeibaar te zijn. Sinds de bodem van eind december is er haast sprake van één rechte lijn omhoog. Met name bij de Amerikaanse indices is dit het geval. Juist door de enorme beursstijging van de afgelopen tijd, vragen steeds meer beleggers zich af of de stier binnenkort een rustpauze gaat inlassen.

Maart en april zijn historisch goede beursmaanden

Volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, zou het goed kunnen dat de stier ook tijdens deze en de volgende maand weer als winnaar uit de strijd weet te komen. Op basis van de afgelopen 20 jaar zijn de maanden maart en april namelijk de beste beursmaanden van het jaar. Met een winst van respectievelijk 1,67% en 1,73% lijkt er een moeizame tijd voor de beer aan te breken.