De spanningen rondom de handelsoorlog zijn tijdens de afgelopen dagen weer flink opgelaaid. Vanaf vandaag zal China geconfronteerd worden met nog hogere Amerikaanse importtarieven. En volgens Trump hebben de Chinezen dit volledig aan zichzelf te danken. En tot nu toe zijn met name de groeilanden de verliezers van deze handelsoorlog.

Vandaag worden de Amerikaanse importtarieven op diverse Chinese producten verhoogd van 10 naar 25 procent. Volgens Trump heeft China afspraken geschonden uit de handelsgesprekken en als gevolg daarvan moeten ze volgens de president van de VS boeten. Ondanks de verhoging van de importtarieven, zal de Chinese vicepremier nog wel afreizen naar Washington voor verdere handelsbesprekingen. De vraag is alleen hoe effectief deze gesprekken zullen zijn.

Groeimarkten valuta’s bewandelen hetzelfde pad als in 2018

Tijdens de afgelopen handelsdagen zijn in het bijzonder de groeimarkten op de financiële markten hard afgestraft. Dat is niet vreemd, want zij ondervinden de meeste economische schade van deze handelsoorlog.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de groeimarkten valuta’s het op dit moment lastig hebben. En opvallend genoeg wordt tot nu toe hetzelfde koerspad bewandeld als vorig jaar het geval was. Mocht de correlatie met het jaar 2018 standhouden, dan moeten we rekening houden met verdere zwakte rondom de valuta’s van de groeilanden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.