De aandelen Facebook, Apple, Amazon, Netflix en Google hebben op de aandelenmarkt samen de titel ‘FAANG’ gekregen. Stuk voor stuk zijn het enorm populaire aandelen die actief zijn op het internet. Daarnaast hebben ze nog wat gemeen; ieder zijn ze de afgelopen jaren immers flink in waarde gestegen.

De zogenoemde FAANG-aandelen zijn ook in het jaar 2017 goed uit de startblokken gekomen. En deze prestatie heeft er voor gezorgd dat één grote groep beleggers in het bijzonder erg enthousiast is geworden over deze internet-aandelen.

Pensioenfondsen verhogen hun investeringen in de FAANG-aandelen

faang-aandelen

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de pensioenfondsen dit jaar hun totale investeringen in de FAANG-aandelen flink hebben verhoogd. Opvallend daarbij is het feit dat de hedgefondsen juist het tegenovergestelde deden. De hedgefondsen hebben de afgelopen maanden heel wat posities in de FAANG-aandelen gesloten.

Opvallend is de actie van de meeste pensioenfondsen wel. Deze groep beleggers staat immers bekend om hun lage risico investeringen. En over een aandeel als Netflix en Facebook kunnen we nou niet bepaald zeggen dat een belegging daarin zonder risico is.

Het lijkt er in ieder geval op dat de pensioenfondsen op deze manier proberen om de hoofdindex te verslaan. Dit gaat echter alleen gebeuren indien het verleden zich herhaalt. En de kenners onder ons weten dat dit niet altijd het geval is.