Tezos, de startup die in juli nog $232 miljoen ophaalde via een ICO, zit in slechte papieren. Op 2 derivatenbeurzen crashte de futures van Tezos nog voor de token officieel werd gelanceerd. Volgens een specialist kan het project van Tezos nog slagen, maar mogelijk niets opbrengen voor de investeerders in deze ICO.

Op HitBTC daalde de tokens van Tezos 31% terwijl de daling op BitMex maar liefst 58% bedroeg. Problemen met het management en uitgestelde verwachtingen van het project lagen aan de basis van deze crash. Het toont aan dat beleggen in ICO’s niet zonder gevaar is.

Volgens VC Mangrove Capital bracht een ICO het afgelopen jaar gemiddeld 1.320% op. Toch hebben de meeste beleggers geen idee wat ze doen. “Ze doen mee met een ICO omdat het populair is, niet omdat ze achter een of ander project staan”, zegt Arthur Hayes van BitMEX. “Er is heel veel informatie beschikbaar, maar mensen nemen niet de moeite om iets op te zoeken.”

De ICO-markt bereikte die jaar al een kapitaalstroom van maar liefst $3 miljard.

De oprichters van Tezos, Arthur en Kathleen Breitman, lieten recent in een blog weten dat ze geen extra mensen meer in dienst nemen en dat de vooruitgang van het project zo goed als stil staat. Ze werken aan een betere blockchain voor cryptomunten.

De ICO haalde geld op via de Tezos Foundation uit Zwitserland met aan het hoofd Johann Gevers. Volgens Gevers kan het project nog steeds slagen als iedereen zijn hoofd koel kan houden en reageert in het voordeel van het project.

 << Eenvoudig Bitcoins kopen en verkopen >>

Zhou Shuoji van FBG Capital, investeerde 120 Bitcoins in de ICO van Tezos. Hij denkt niet dat Tezos zijn project op tijd klaar krijgt. Maar gezien de omvang van de ICO, zullen ze hun product wel afkrijgen, zegt Shouji. Maar ik ben niet zeker dat de investeerders er iets uit kunnen halen. De markt staat op een belangrijk keerpunt.”

Bron: Bloomberg