In de periode mei tot en met juli was er sprake van een trend waarbij steeds meer beleggers afstand namen van de techsector. Onder andere de hoge waarderingen werden als argument aangevoerd om het geluk binnen een andere sector te gaan beproeven. Tijdens de afgelopen handelsweken is de interesse in techaandelen echter weer toegenomen en afgelopen week was er zelfs sprake van de grootste kapitaalinstroom sinds maart 2021.

Techaandelen waren de grote winnaars van het jaar 2020. De meeste techbedrijven wisten te profiteren van de beperkende maatregelen van de overheden als reactie op het coronavirus, en voor deze prestatie werden ze op de beursvloer rijkelijk beloond. Nu het post-coronatijdperk lijkt aan te breken, neemt de interesse in de techsector wat af. Tenminste, dat was tijdens de voorbijgaande maanden het geval.

Beleggers hebben weer interesse in de techsector

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bank of America Global Investment Strategy, is te zien dat er tijdens de afgelopen handelsweek voor ruim 2,5 miljard dollar richting de Amerikaanse techsector stroomde. En hiermee werd er een vervolg gegeven aan de trend die al enkele weken gaande is. De interesse in de techsector lijkt weer helemaal terug te zijn, nadat er tijdens de maanden juni en juli nog sprake was van een kapitaaluitstroom.

Beleggers lijken zich te beseffen dat er binnen de techsector ook nog voldoende aandelen te vinden zijn die nog over het nodige groeipotentieel beschikken. Niet alle techaandelen hebben immers hoopgevende beursmaanden achter de rug liggen. En juist die aandelen kunnen de komende tijd gaan verrassen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar