apple-china

Op dit moment maken de economen zich grote zorgen over de Chinese economie. De Chinese economie is de afgelopen jaren namelijk in een vertraging terecht gekomen en deze vertraging lijkt zich in de nabije toekomst te gaan doorzetten. Het is daarom ook niet vreemd dat de Chinese beurs de afgelopen maand zoveel waarde heeft moeten inleveren. Maar niet alleen de economen uiten hun zorgen over de Chinese economie, het management van Apple doet dat nu ook. In een brief aan de aandeelhouders laat Apple weten dat de Chinese economie sneller vertraagt dan de meeste mensen denken.

apple-iphone

Apple kwam met haar cijfers over het tweede kwartaal en deze cijfers waren slechter dan de analisten hadden verwacht. Als gevolg daarvan opende de koers vandaag ook ongeveer 7 procent lager. De verkopen van de iPhones vielen vooral het afgelopen kwartaal zwaar tegen.

Apple waarschuwt voor China

Niet alleen Apple waarschuwt ons voor China, ook United Technologies heeft de verwachtingen naar beneden aangepast. Ook dit bedrijf ziet grote problemen in China en verwacht dat dit ook effect gaat hebben op de andere grote economie├źn in de wereld. Vanuit dat oogpunt is het dus verstandig om de Chinese macrocijfers maar beter goed in de gaten te houden. Toch is dit erg lastig, gezien de beperkte openheid die de Chinese overheid ons geeft. Veel economen zijn er daarnaast van overtuigd dat de Chinese cijfers slechter zijn dan de Chinese overheid ons doet geloven. China lijkt op dit moment dus een gevaarlijk terrein te zijn.

>> Ontdek de kansen in de technologiesector <<