Er ging deze week iets mis op één van de grootste exchanges in de cryptowereld. Coinbase is ondertussen een gevestigde waarde, maar dat wilt niet zeggen dat ze feilloos zijn. Gebruikers werden namelijk absurd veel aangerekend bij aankopen met een Visa-kaart. Bij wie de schuld ligt, is voorlopig nog niet duidelijk. Beide bedrijven wijzen naar elkaar met de vinger.

Iedereen die met crypto bezig is, kent ongetwijfeld Coinbase. Een online handelsplatform waar je BTC, ETH, LTC en BCC kan kopen. Een aantal onder ons hebben wellicht al probleemloos munten aangekocht op dit platform.  Deze week ging er echter iets grondig mis.

Verschillende Visa-kaart gebruikers hebben een klacht ingediend omdat er teveel werd aangerekend voor het kopen van cryptomunten. Sommige mensen werden tot 17 keer in de kosten gestoken voor hun aankopen op Coinbase. Volgens het platform ligt de fout bij Visa omdat betalingen ongedaan werden gemaakt en opnieuw doorgevoerd. ‘Onzin’ volgens Visa, hun diensten werken perfect.

Visa of Coinbase?

Maar wie nu precies in de fout is gegaan, is nog niet duidelijk. Visa en Coinbase duiden elkaar aan als schuldige. Coinbase beweert dat de overboekingen via de kredietkaart meerdere keren werden verwerkt. Visa weerlegt dit door te zeggen dat er geen veranderingen of updates zijn doorgevoerd de afgelopen dagen. Kopers op andere websites ondervinden geen problemen met hun Visa-kaart.

Dan Romero, vice-president van Coinbase, heeft laten weten dat de gedupeerden contact kunnen opnemen met de klantendienst. De verschuldigde bedragen zullen worden goedgemaakt, maar dit kan wel een tijdje duren volgens hem. Visa en Coinbase werken momenteel aan een oplossing.

Bronnen: Tech Crunch, RTL, Knack

Foto: Nick YoungsonAlpha Stock Images

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven