Tijdens de voorbijgaande weken hebben heel wat ‘shorters’ de markt moeten verlaten. Tegen alle verwachtingen in wisten de beurzen immers een V-herstel op de borden te toveren. De Nasdaq 100 index wist zelfs een nieuwe recordkoers te behalen. Het huidige optimisme is wellicht wel iets te ver doorgeslagen.

Al wekenlang is er sprake van een indrukwekkende beursrally. Ook de tegenvallende economische cijfers wisten daar geen verandering in te brengen. De beter dan verwachte macrocijfers, zoals het Amerikaanse banenrapport, werden door beleggers juist wel aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen.

Beleggers geloven niet meer in dalende beurskoersen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van David Larew, is te zien dat de Put/Call ratio is gedaald naar de laagste stand sinds februari dit jaar. Destijds werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een van de stevigste dalingen uit de totale beursgeschiedenis.

Een lage Put/Call ratio laat zien dat er op dit moment beduidend meer kopers dan verkopers zijn. Eigenlijk durft haast niemand op dit moment in te zetten op een beursdaling. En juist dat is behoorlijk beangstigend te noemen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)