Tijdens de handelsdag van gisteren werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een stevige koersdaling. Met name op Wall Street liep het verlies in korte tijd flink op. En voor veel beleggers kwam deze koersdaling als een complete verrassing, want tijdens de handelsdag van woensdag wisten de beurzen nog stevig in waarde te stijgen. Gezien de koersbeweging van gisteren moeten beleggers rekening houden met nog meer beursschade.

Steeds meer beleggers en analisten zetten hun vraagtekens bij de houdbaarheid van de huidige Bull Market. Volgens sommige analisten is er al niet meer sprake van een Bull Market en bewegen de beurzen op dit moment al binnen een nieuwe Bear Market. Deze analisten kunnen onder andere een beroep doen op de koersbeweging van gisteren. Deze beursbeweging laat immers zien dat we mogelijk inderdaad binnen een nieuwe Bear Market bewegen.

Beleggers moeten vrezen voor een nieuwe Bear Market

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat de koersbeweging van gisteren bijzonder te noemen is. Op de bovenstaande grafiek zijn namelijk alle voorgaande keren in beeld gebracht waarbij de techbeurs tijdens de ene handelsdag met minstens 3% in waarde wist te stijgen, terwijl deze koerswinst tijdens de daaropvolgende handelsdag direct weer werd prijsgegeven. Op de grafiek is te zien dat we dat alleen hebben gezien tijdens de jaren 2000, 2008 en 2020. Tijdens al deze keren was er sprake van een Bear Market en liep het verlies kort daarna nog verder op. Alleen in het jaar 2020 wist de Nasdaq Composite index kort daarna een stevige bodem neer te zetten.

Mogelijk laat dit onderzoek dus zien dat Wall Street op dit moment al gevangen zit in een nieuwe Bear Market. Voor beleggers is het te hopen dat dit niet het geval is en dat dit een herhaling is van het jaar 2020. Het probleem is alleen dat er op dit moment maar weinig gelijkenissen met het jaar 2020 te trekken zijn.