De kans dat er in de komende twee jaar een recessie komt in Amerika is toegenomen. Althans dat blijkt uit een poll van Reuters onder analisten. De helft van hen schat de kans op een recessie in de komende twee jaar op 40 procent.

Een maand geleden was dit nog 35 procent. De kans op een recessie in de Verenigde Staten stijgt dus en dat is logisch. Zo is de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China in volle gang.

President Donald Trump doet het conflict met China af als een ‘klein krasje’. Maar volgens Reuters hebben de gevolgen van het conflict nu al impact op de economie.

Importtarieven zetten grote druk op de economie

Michael Hanson, macrostrateeg bij TD Securities, is het eens met Reuters. Volgens de strateeg zet de huidige situatie grote druk op de economie van Amerika. Hij zei:

Ik heb lang gedacht over een scenario waarin een verdere escalatie van de handelsoorlog de kans op een recessie niet groter maakt.

Daaraan voegde Hanson toe:

We zijn momenteel al in de situatie dat het niveau van tarieven dat als is ingevoerd of wordt ingevoerd over de komende weken vrij hoog is… en de zet om werkelijk alles wat we uit China importeren met 25 procent te belasten zet een hele grote druk op de economie.

In het komende jaar is de kans 25 procent

Reuters ondervraagt maandelijks 70 analisten, met de vraag hoe groot zij de kans op een recessie in de Verenigde Staten schatten. Voor de komende twee jaar is deze kans dus gegroeid volgens de helft van de analisten.

Maar voor het komende jaar blijft de mediaan, dus de helft van de analisten, gelijk ten opzichte van vorige maand. Toen was dat een kans van 25 procent.

Bron: Reuters

Foto: iStock

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)