Tijdens de G20-top van afgelopen weekend wisten Trump en Xi Jinping tot een handelswapenstilstand te komen. Deze overeenkomst wist tot rust te leiden op de financiële markten. Beleggers mogen echter niet vergeten dat de importtarieven nog steeds van kracht zijn. En die importheffingen kunnen dramatische gevolgen gaan hebben voor het handelsvolume in de wereld.

Dat Trump en Xi Jinping nog een lange handelsweg te gaan hebben, bleek afgelopen weekend wel. Trump probeerde Xi Jinping te ‘pleasen’ door te laten weten dat Amerikaanse bedrijven weer zaken mogen doen met Huawei. Ondanks deze tegemoetkoming wisten beide wereldleiders niet tot concrete maatregelen te komen om een einde te maken aan de handelsoorlog.

Handelsvolume in de wereld kan een forse duikvlucht nemen

Ondertussen begint de tijd wel te dringen voor de wereldeconomie. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat het handelsvolume in de wereld al maanden onder druk staat. De echte handelsschade is waarschijnlijk nog op komst, want de koers van het aandeel FedEx voorspelt weinig goeds. Het aandeel van het bedrijf dat koeriersdiensten aanbiedt via grond, zee en lucht loopt normaliter drie maanden voor op het werkelijke handelsvolume in de wereld.

En de koers van FedEx heeft tijdens de afgelopen maanden een forse duikvlucht genomen. En gezien de sterke correlatie van de afgelopen 20 jaar lijkt het handelsvolume in de wereld op het punt te staan om ook een forse duikvlucht te gaan nemen. En daarmee kan het handelsvolume in een zone terecht komen die voor het laatst tijdens de financiële crisis bereikt werd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)