De vooruitzichten van Chinese aandelen zijn misschien wat riskant gezien de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China, maar volgens Lewis Kaufman nemen beleggers en investeerders toch best een positie in op deze markt ongeacht wat er met de handelsoorlog gebeurt. Volgens hem zijn Chinese aandelen een ‘koopje’.

Chinese aandelen kopen of toch maar even wachten gezien de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten van Amerika en China? Volgens Lewis Kaufman, portfoliebeheerder bij Artisan Partners, is er geen reden om te twijfelen en is het een goed moment om Chinese aandelen in te slaan.

Regardless of what ultimately happens with the China trade tensions, there is a robustness to China that doesn’t exist anywhere else in the emerging markets. We want to be leveraged to that.

‘Bullish’

Het fonds dat Kaufman beheert, de Artisan Developing World (ARTYX), heeft al flink geprofiteerd van zijn ‘bullish’ ingesteldheid over China. Uit gegevens van Morningstar blijkt dat het fonds beter presteert dan 98 procent van zijn concurrenten met een jaarlijkse return van 15 procent.

Sinds de handelsoorlog is begonnen in maart 2018, lopen Chinese aandelen wat vertraging op tegenover de Amerikaanse aandelen. De Shanghai Composite is sindsdien met 6 procent gedaald terwijl de S&P 500 ondertussen met 12 procent is gestegen. Een flink gat om te dichten dus.

Kaufman beheert zijn fonds al sinds 2015 en zorgt ervoor dat hij de korf vult met aandelen van bedrijven die goede resultaten boeken op basis van de sterke binnenlandse vraag. William Samuel Rocco, analist bij Morningstar, noemt het fonds dan ook een goede keuze voor investeerders  en beleggers die op lange termijn willen investeren in de opkomende markten.

Bronnen: CNBC

Foto: StockSnap – Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!