Het gaat hard op de Aziatische beurzen, meer bepaald in Hong Kong. De Hang Seng index ging er meer dan 3 procent onderuit nadat de Chinese vastgoedontwikkelaar China Evergrande Group met 14,17 procent ‘crashte’. Ook andere aandelen volgden in het negatieve sentiment waardoor meerdere Aziatische beursindexen slecht presteerden.

Een bijzonder grote beweging van de Hang Seng, de Hongkongse beursindex daalde namelijk met 3,51 procent. De zware daling werd versterkt door het aandeel van China Evergrande Group, de vastgoedontwikkelaar daalde namelijk met 14,17 procent. Ze worden namelijk geplaagd door dalende verkopen en een schuldenberg die, hoe langer hoe zwaarder wordt.

Door de zware daling ging dus ook de Hang Seng index hard onderuit en noteert momenteel bijna op zijn laagste niveau van de afgelopen 52 weken. Ook de aandelen van verzekeraars AIA en Ping An Insurance daalden respectievelijk met 5,2 en 7,43 procent.

Azië en Wall Street

Elders in Azië was het ook niet bepaald een goede beursdag. De Australische S&P/ASX 200 verloor bijna 2 procent van zijn waarde nadat zwaargewichten Rio Tinto, Forescue Metals Group en BHP met respectievelijk 3,69 procent, 3,73 procent en 4,16 procent daalden.

De brede korf Aziatische aandelen van MSCI daalde ook met 1,63 procent. Het sentiment beperkte zich niet enkel tot deze regio. De Dow Jones futues noteerden 300 punten lager tijdens de Aziatische handelsuren. Beurzen op het vasteland van China, Japan en Zuid-Korea hadden er geen last van, uiteraard omdat deze gesloten zijn wegens een ‘feestdag’.

Op Wall Street zullen de rendementen wellicht ook niet meer gaan schitteren gezien de maand september historisch gezien een mindere maand is. De Dow Jones is nu al drie weken op rij procenten aan het verliezen, de langste verliesreek tot nu toe dit jaar. Dit heeft ook te maken met de nervositeit omtrent het beleid van de Federal Reserve inzake de stijgende inflatie.

Bronnen: Eustance Huang – CNBC

Foto: Warren R.M. Stuart – FlickrCC BY-NC-ND 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>