Op 24 februari wisten de meeste Amerikaanse beurzen een stevige bodem neer te zetten. Aan het begin van maart volgde er een nieuwe dalingsgolf, maar de bodem bleef overeind. De vraag is nu of de bodem van het jaar 2022 reeds bereikt is. Volgens analist Tom Lee is die kans erg groot. Een belangrijk onderzoek laat volgens hem zien dat de kans op stijgende beurskoersen groot is.

Tom Lee, analist bij Fundstrat, heeft in het verleden meermaals bewezen dat hij de bodems en toppen op de aandelenmarkten uitstekend kan timen. Tijdens de voorbijgaande jaren heeft hij diverse gedurfde beursvoorspellingen gedaan, die in het merendeel van de gevallen ook wisten uit te komen. Met andere woorden is het een analist waar vaak aandachtig door beleggers naar geluisterd wordt.

Beleggers kunnen profiteren van beweeglijkheid op de aandelenmarkten

Volgens Lee is de kans groot dat de S&P 500 index reeds de bodem van het jaar bereikt heeft. Tijdens de maand februari wist de toonaangevende Amerikaanse beurs meer dan 6% onder het 200-daagsgemiddelde te duiken, maar enkele weken later wisten de stieren dit gemiddelde weer te veroveren. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Fundstrat, zijn de 15 voorgaande keren in beeld gebracht dat er sprake was van een dergelijke situatie. Gemiddeld genomen noteerde de S&P 500 index een jaar later bijna 20% hoger.

Op de grafiek is ook te zien dat de eerste maanden na een dergelijke situatie nog vaak volatiel verlopen. Wat dat betreft is het dus goed denkbaar dat er de komende handelsweken sprake blijft van een heftige strijd tussen de beren en de stieren. Volgens dit onderzoek kan deze beweeglijkheid aangegrepen worden om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. Mocht de geschiedenis zich immers gaan herhalen, dan zullen de stieren uiteindelijk als winnaar uit de strijd komen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.