De zilverprijs noteert op dit moment ruim 10% hoger dan de slotstand van vorige week. Steeds meer beleggers keren terug naar het edelmetaal. Deze enorme koersstijging heeft grote invloed op het technische plaatje. Eigenlijk hebben de zilverstieren wel een adempauze verdiend.

In maart wist de zilverprijs nog te dalen naar het laagste niveau sinds het jaar 2009. Toch wist het edelmetaal snel weer op te krabbelen. Vandaag de dag noteert de zilverprijs ongeveer 90% hoger dan het dieptepunt dat in maart bereikt werd. Steeds meer beleggers durven te speculeren op een verdere zilverprijsstijging.

De toekomst van de edelmetalen ziet er rooskleurig uit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat een belangrijke technische indicator op dit moment waarschuwt voor een correctie. Op de grafiek is de RSI-indicator in beeld gebracht en deze indicator wordt ook wel gezien als de spanningsmeter van het onderliggende financiële instrument. Bij een stand van boven de 70 is er sprake van een overgekochte situatie. De RSI-indicator bij de zilverprijs noteert op dit moment boven de 85. Dit is de hoogste stand sinds het jaar 2011.

Op de grafiek zijn de voorgaande keren in beeld gebracht waarbij de RSI-indicator ook wist te stijgen naar een zeer hoog niveau. Tijdens de meeste keren werd het edelmetaal niet veel later geconfronteerd met een (serieuze) correctie. De achterblijvende beleggers zouden deze correctie kunnen aangrijpen om alsnog in het edelmetaal te investeren. De toekomst ziet er immers voor de edelmetalen nog steeds rooskleurig uit.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER