Al enkele weken is er sprake van onrust op de financiële markten. Steeds meer beleggers lijken afstand te nemen van de aandelenmarkten, nu de Amerikaanse verkiezingen dichterbij komen. Ondertussen dumpen steeds meer insiders hun aandelen. En mogelijk hebben ze dat opnieuw op het juiste moment gedaan.

Als we het over ‘insiders’ hebben, dan gaat het in dit geval om prominente personen die binnen een beursgenoteerde onderneming werkzaam zijn. In dit geval is bijvoorbeeld te denken aan CEO’s en CFO’s. Deze insiders beginnen zich ondertussen steeds meer zorgen te maken over de toekomst. In augustus namen zij immers massaal afstand van hun aandelen.

Moeten we vrezen voor verder dalende beurskoersen?

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Financial Times, is te zien dat insiders van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven tijdens de maand augustus voor een totale waarde van meer dan 6 miljard dollar aandelen verkochten. Hiermee wordt het record uit het jaar 2015 geëvenaard. In november 2015 was er immers sprake van een soortgelijk verkoopbedrag.

Voor de aandelenmarkten is het te hopen dat het deze keer beter afloopt. Destijds vormde dat immers het startsein voor een forse beurscorrectie. Binnen enkele weken tijd moesten de beurzen toen ruim 15% aan beurswaarde inleveren. Wat dat betreft mag dit dus gezien worden als een serieus waarschuwingsteken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)