In de VS is al jaren een duidelijke trend zichtbaar waarbij de  kleinere bedrijven steeds meer plaats moeten maken voor de grotere bedrijven. Tijdens de afgelopen jaren was er zelfs sprake van een ware overnamedrang vanuit de Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Hebben de kleinere Amerikaanse bedrijven eigenlijk nog wel een bestaansrecht?

Uit onderzoek van Census Bureau blijkt dat de Amerikaanse werkgelegenheid steeds meer gecreëerd wordt door de grote bedrijven. Al jaren is deze trend zichtbaar en tijdens de afgelopen jaren is deze trend in een nog hogere versnelling terecht gekomen.

Grotere bedrijven voorzien in de meeste werkgelegenheid

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat tijdens de jaren ’80 de Amerikaanse bedrijven bestaande uit minder dan 100 werknemers nog voorzagen in 42% van de totale Amerikaanse werkgelegenheid. Op dit moment bedraagt dat percentage nog slechts 34%.

Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis voorzien de Amerikaanse bedrijven met meer dan 5.000 werknemers in het grootste deel van de Amerikaanse werkgelegenheid. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat percentage dit jaar stijgen richting de 35%. En dat zou opnieuw een nieuw record betekenen.

2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 en 2021 te worden.

Download hier jouw gratis gids: 2 aandelen onder 5 euro (die kunnen verdubbelen)