Sinds het begin van dit jaar staat de dollar al onder druk. Tijdens de afgelopen handelsdagen is de druk op de Amerikaanse valuta verder opgevoerd. Volgens diverse analisten kan er binnenkort een nieuwe dalende fase aanbreken voor de dollar.

In het jaar 2011 wist de Dollar Index een stevige bodem neer te zetten. Het gevolg was dat er een nieuwe stijgende beweging van start ging. Pas in maart dit jaar kwam er een einde aan deze stijgende beweging. Vanaf dat punt gerekend is de Amerikaanse munt al met enkele procenten in waarde gedaald. En mogelijk is dit nog maar het begin.

Gaat deze dalende fase 7 jaar duren?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Jeroen Blokland, is de huidige situatie bij de Dollar Index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat sinds de jaren ’70 al duidelijke trends waarneembaar zijn bij de Amerikaanse munt. Om precies te zien gaat het om drie stijgende en twee dalende bewegingen. Mogelijk is er ruim een halfjaar geleden een einde gekomen aan de stijgende beweging die sinds het jaar 2011 van kracht was.

Mocht er nu sprake zijn van een nieuwe dalende beweging, dan moeten beleggers rekening houden met verdere koerszwakte rondom de dollar. De voorgaande dalende bewegingen duurden immers gemiddeld 7 jaar.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)