Langzaam maar zeker durven steeds meer beleggers weer in aandelen te investeren. Het beursoptimisme is tijdens de afgelopen maand toegenomen als gevolg van de stijgende beurskoersen. In de tussentijd zijn de hedgefondsen juist steeds pessimistischer geworden. En het lijkt de moeite waard te zijn om hun handelsacties in de gaten te houden.

Binnen de beleggingswereld wordt er regelmatig gesproken over het ‘slimme geld’ en het ‘domme geld’. Onder de laatste categorie worden de beleggers geschaard die vaak met de stroom mee gaan en op die manier vaak achter het net vissen. Het ‘slimme geld’ daarentegen weet vaak de markt te verslaan. En over het algemeen kunnen we hedgefondsen categoriseren tot de eerste groep.

Hedgefondsen zetten in op verder dalende beurskoersen

Gezien het feit dat hedgefondsen het over het algemeen beter weten te doen dan de particuliere belegger, kunnen we maar beter hun handelsacties in de gaten houden. Op die manier zouden we namelijk kunnen profiteren van het voortschrijdende inzicht dat zij vaak hebben.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat hedgefondsen op dit moment massaal inzetten op verder dalende beurskoersen. Sinds de zomer van 2015 waren zij immers niet meer zo pessimistisch gestemd. En destijds werden de beurzen geconfronteerd met de nodige serieuze berentikken. Gaan we binnenkort het dieptepunt uit maart opnieuw opzoeken?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)