Nu de wereldeconomie probeert te herstellen van een pandemie, lijkt een nieuw probleem zich al te presenteren. De relatie tussen de Verenigde Staten van Amerika en China is opnieuw aan het ontsporen wegens Amerikaanse beschuldigen omtrent COVID-19 aan het adres van Peking. ‘The last thing we need’ volgens zakenbank JPMorgan.

Het gaat wat beter omtrent COVID-19. Verschillende landen versoepelen hun maatregelen omdat het aantal besmettingen fors aan het dalen is. Dat betekent ook dat de economieën, en de wereldeconomie over het algemeen, stilaan kunnen heropstarten. Een signaal dat goed wordt onthaald op de financiële markten.

Alexander Treves, strateeg bij JPMorgan Asset Management, zag ook goede exportcijfers uit China voor de maand april. Analisten waren niet zo positief over de maand april maar de export overtrof de verwachtingen met gemak. Een zeer positief signaal volgens Treves.

This means that economies are working better than one might have thought, but the other thing which immediately came to me is I would like to see what the trade surplus number with the U.S. looks like.

Nieuwe spanningen

Maar dat hoopgevende en positieve nieuws wordt overschaduwd door Amerikaans president Donald Trump. Hij beschuldigde China onlangs verantwoordelijk te zijn van de verspreiding van COVID-19 en beweerde zelfs dat het virus werd ontwikkeld in een lab in Wuhan.

We do think this is a factor that’s becoming a greater issue for markets and will likely feature more prominently in market pricing … in the near term.

De verhoogde spanningen tussen beide landen creëert een nieuw risico op de financiële markten. De reactie op de beurzen toont duidelijk dat beleggers en investeerders bezorgd zijn. Indien dit scenario nog verder escaleert, zal de wereldeconomie hier ook een negatieve impact van ondervinden. Inderdaad ’the last thing we need’ gezien de wereldeconomie al genoeg schade heeft opgelopen en zich eigenlijk klaarmaakt om te herstellen van COVID-19.

Bronnen: CNBC

Foto: NeetIr – Wikimedia – CC BY 4.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER