De goudprijs is uit de gratie geraakt. Al wekenlang staat het gele edelmetaal onder flinke druk en daarbij zijn belangrijke steungrenzen gesneuveld. Niet vreemd dus dat steeds meer beleggers afstand nemen van goud. In het bijzonder doen de hedgefondsen dat op dit moment. En juist dat is een enorm ‘Bullish’ teken.

De goudprijs noteert op dit moment onder de slotkoers van 2017. En dat is toch wel opvallend aangezien de goudprijs aanvankelijk goed uit de startblokken kwam. Alleen sinds medio april is de trend volledig omgeslagen. Ondanks de toegenomen onzekerheid en instabiliteit rondom de eventuele mondiale handelsoorlog, moest goud terrein prijsgeven. Volgens sommige analisten is dit het ultieme teken dat beleggers goud niet meer zien als ‘veilige haven’.

Goud heeft juist nu kans om te slagen

Deze kreet hebben we in het verleden echter vaker gehoord. Al jarenlang wordt de goudprijs bekritiseerd en nu de goudprijs behoorlijk terrein heeft moeten inleveren laait het pessimisme weer op. Dit toegenomen pessimisme hoeft alleen geen slecht nieuws te zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ZeroHedge, te zien dat de hedgefondsen op dit moment sterk speculeren op een verder dalende goudprijs.

De laatste keer dat de hedgefondsen zo pessimistisch gestemd waren over de goudprijs, was tegen het einde van 2015. En juist toen wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten die vandaag de dag nog steeds intact is. Tevens was een soortgelijk scenario zichtbaar tijdens de zomer van 2017. Destijds wist de goudprijs ook een stevige bodem neer te zetten.

Weet het gele edelmetaal binnenkort een indrukwekkende herstelbeweging in gang te zetten?

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER