Een volatiele beursweek ligt achter de rug. Tijdens de laatste handelsdag van de week wisten de Amerikaanse beurzen nog een indrukwekkende herstelbeweging op de borden te toveren. Dit wist er voor te zorgen dat de Nasdaq 100 index op weekbasis gemeten zelfs in het groen wist te sluiten. Ondanks deze herstelbeweging blijven hedgefondsen inzetten op een verdere beursdaling.

We zijn in een volatiele beursperiode terecht gekomen. De zomerrust is duidelijk verdwenen. Op maandbasis gemeten noteren de meeste indices immers fors lager. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de naderende Amerikaanse verkiezingen kan de onrust op de financiële markten nog een tijdje standhouden.

Hedgefondsen geloven niet in deze herstelbeweging

Ondertussen vergroten de hedgefondsen hun shortposities. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Hedgopia, te zien dat de shortposities tijdens de afgelopen handelsweek fors verder zijn uitgebreid. En de herstelbeweging die tijdens de handelssessie van vrijdag bewerkstelligd werd, wist daar ook geen verandering in te brengen.

Voor het laatst hadden hedgefondsen aan het einde van het jaar 2006 zoveel shortposities op de Nasdaq 100 index openstaan. Opvallend genoeg zijn de hedgefondsen op dit moment een stuk pessimistischer gestemd dan tijdens het dieptepunt van de coronacrash in maart dit jaar. Zien de andere beleggers iets over het hoofd?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)